Uvjeti korištenja i izjava o privatnosti

Vaša privatnost i sigurnost vaših podataka su nam važni. U skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebice novoj Europskoj općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. godine i zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, dužni smo vas obavijestiti o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima. Naši IT sustavi zaštićeni su od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja vaših podataka, kao i gubitka ili brisanja tehničkim i organizacijskim mjerama.

Ova pravila privatnosti objašnjavaju:

Ime i podaci upravitelja obrade podataka
Što su osobni podaci?
Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?
Pravna osnova za prikupljanje vaših osobnih podataka
Zaštita podataka
Vaša prava i izbori
Što su “kolačići” i zašto ih koristimo?
Zašto morate prihvatiti uvjete iz Izjave o privatnosti?
Kontakt

Ime i podaci upravitelja obrade

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao upravitelja obrade snosi:
PELET GRUPA d.o.o.
Vlaška 9
ZAGREB

Što su osobni podaci?

Opća deklaracija definira “osobne podatke” kao sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet identificiran ili se može identificirati. Osoba čiji se identitet može identificirati je osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, prezime, identifikacijski broj (npr. OIB), informacije o lokaciji, identifikator mreže (npr. IP adresa) ili s pomoći jednog ili više čimbenika koji su svojstveni fizičkom, fiziološkom, genetskom, mentalnom, ekonomskom, kulturnom ili socijalnom identitetu tog pojedinca.

Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?

Prikupljamo samo osobne podatke koje želite pružiti ili osobne podatke potrebne za pružanje i / ili poboljšanje usluge. Podaci se prikupljaju i primaju putem naše stranice. Vaši osobni podaci su nam izravno dostavljeni (na primjer, kada nam se obraćate ili pomoću kolačića kako bismo razumjeli kako koristite naše web stranice i aplikacije) .Možete nam dati svoju adresu e-pošte, ime, telefon broj i druge informacije kako bismo vam mogli pružiti informacije o našim uslugama, Vaše osobne podatke koristimo isključivo u poslovne svrhe, kao i za upravljanje, podršku i povratne informacije o pruženoj usluzi, kao i za sprječavanje kršenja sigurnosti, zakona ili ugovornih uvjeta.

Pravna osnova za prikupljanje vaših osobnih podataka

Ovisno o svrsi prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka, pravni temelj vaše obrade podataka može biti: vaš pristanak, legitimni interes naše tvrtke (poboljšanje naših proizvoda i usluga, sprječavanje prijevara, osiguranje i održavanje alata kao što su web-lokacije / uređaji siguran za uporabu), izvršenje ugovora ili usluge koju ste zatražili i propisi koji zahtijevaju obradu osobnih podataka.

Pelet grupa d.o.o. obrađuje osobne podatke samo ako i u onoj mjeri u kojoj je ispunjeno najmanje jedno od sljedećega:

– obrada je nužna radi poštovanja pravnih obveza Pelet grupe d.o.o.;
– kada je ispitanik dao privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha;
– obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora;
– obrada je nužna kako bi se zaštitili ključni interesi ispitanika ili druge fizičke osobe;
– obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa Pelet grupe d.o.o. ili povezanih društava, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, uzimajući u obzir razumna očekivanja ispitanika koja se temelje na njihovu odnosu s voditeljem obrade.

Podatke prikupljene u posebne, izričite i zakonite svrhe Pelet grupa d.o.o. prikuplja isključivo u nužnom opsegu te obrađuje na način koji je u skladu s tim svrhama

Zaštita podataka

Koristimo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere za zaštitu vaših osobnih podataka od nezakonitog ili neovlaštenog pristupa ili uporabe, kao i od slučajnog gubitka podataka. Naši partneri za obradu podataka mogu obraditi vaše osobne podatke samo podložno gore navedenim tehničkim i organizacijskim sigurnosnim mjerama. Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

Vaša prava i mogućnosti

Što se tiče prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo dužni pružiti:
Pravo na pristup
Pravo na popravljanje podataka
Pravo na brisanje podataka
Pravo na ograničavanje obrade podataka
Pravo na prigovor
Pravo na prenosivost podataka
Podnošenje pritužbi nadzornom tijelu
Pravo na povlačenje pristanka

Imate pravo dobiti od nas potvrdu da li se vaši osobni podaci obrađuju i, ako su obrađeni, pristup osobnim podacima i sljedećim podacima: svrha obrade, kategorije osobnih podataka, primatelji osobnih podataka (kao i sve druge informacije u skladu s s važećim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU-a, imate pravo na informacije o posebnim mjerama zaštite. Kada je moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Imate pravo od nas tražiti ispravak, brisanje ili ograničenje obrade osobnih podataka koji se odnose na vas, bez nepotrebnog kašnjenja. Uzimajući u obzir svrhu obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, uključujući i dodatne izjave. Također imate pravo na prenosivost vaših osobnih podataka.

Imate pravo u bilo kojem trenutku podnijeti pritužbu u vezi s obradom osobnih podataka koji se odnose na vas, na temelju vaše konkretne situacije. Možete se usprotiviti korištenju vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi.

Svoju suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku bez utjecaja na zakonitost obrade koja se temelji na vašem pristanku prije povlačenja. Ako želite povući svoj pristanak, molimo kontaktirajte našu kontakt osobu zaduženu za zaštitu podataka (pogledajte odjeljak u nastavku). Također imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu.

Što su “kolačići” i zašto ih koristimo?

Kolačići su nevidljivi dokumenti koji su trenutno spremljeni na vašem tvrdom disku i omogućuju dobavljaču da sljedeći put prepozna web-mjesto vašeg računala. Prodavatelj koristi kolačiće samo za prikupljanje informacija koje se koriste za korištenje web stranice i za optimiziranje aktivnosti oglašavanja na Internetu. Svaki kolačić ima svoj rok trajanja. Zahvaljujući kolačićima, možemo pratiti put korisnika kroz različite dijelove naše web stranice i putem drugih web stranica. Kolačići mogu poboljšati komunikaciju između vašeg poslužitelja i računala, što olakšava korištenje naše web stranice. Kroz vaš preglednik imate mogućnost prikazivanja kolačića s vašeg računala, brisanja postojećih kolačića ili podešavanja konfiguracije tako da svatko uopće ne sprema ili sprema kolačiće.

Zašto morate prihvatiti uvjete u Izjavi o privatnosti?

Kada posjetite našu internetsku stranicu, kao i putem elektroničke komunikacije, pristajete na obradu vaših osobnih podataka i pristajete na njih na način kako je navedeno u ovoj Izjavi o privatnosti. Ako ste zainteresirani za pružanje određenih usluga, uzet ćemo dodatne osobne podatke (ime, prezime, adresu i e-mail adresu). U tom slučaju, tražit ćemo vaš pristanak na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka, koji će se koristiti isključivo u svrhu za koju ste nam dali.

Kontakt

Za osnovne informacije, iskorištavanje svojih prava ili bilo kakva pitanja u vezi s ovom Izjavom o privatnosti, možete kontaktirati našu korisničku podršku putem:

  • e-pošte na info@peletgrupa.hr
  • putem telefona: 00385 1 4683850
  • na adresu Pelet grupa d.o.o., Vlaška 9, Zagreb.

Mi ćemo obraditi vaše upite i zahtjeve bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama, te ćemo vas obavijestiti o mjerama koje smo poduzeli.