EKOLOŠKI IZVOR ENERGIJE

Tvrtka Pelet grupa d.o.o. osnovana je isključivo sa ciljem razvoja i izgradnje postrojenja obnovljivih izvora energije (OIE). Izgradili smo kogeneracijsko postrojenje na biomasu snage 1MW, fotonaponsku elektranu snage 2MW te postrojenje za proizvodnju peleta kapaciteta 8 t/h i postrojenje za proizvodnju drvenog briketa kapaciteta 2 t/h. Također Pelet grupa d.o.o. posjeduje skladištne kapacitete od 5.500m2.

Lokacija pogona smještena je na južnom ulazu u grad Novska (Bročice), Svetog Mihovila 62. Ukupna površina zemljišta je 65.000 m2 na kojoj se nalaze sva naša postrojenja. Pogon je udaljen 800 metara od ulaza na autocestu Zagreb – Lipovac odnosno 500 metara od glavnog željezničkog kolodvora u Novskoj što osigurava jednostavan transport peleta.

KOGENERACIJA

Kogeneracija je istovremena proizvodnja električne i korisne toplinske energije, koja koristi toplinsku energiju nastalu izgaranjem biomase. Kogeneracija je učinkovita i u praksi provjerena tehnologija, a posebno je značajna zbog učinkovitog korištenja energije goriva, smanjenja emisija CO2 i jako visokog stupnja iskoristivosti goriva do 85%.

U našem pogonu toplina nastala izgaranjem biomase koristi se za sušenje sječke za proizvodnju peleta, te pogon postiže kombiniranu učinkovitost od 82%, zadovoljavajući najstrože EU odredbe koje zahtijevaju učinkovitost od 70%. Najsuvremenija tehnologija i oprema renomiranih svjetskih proizvođača osigurava siguran i efikasan rad prema svim ekološkim i sigurnosnim normama. Ukoliko Vas zanima više o tehnologiji i zaštiti okoliša, posjetite stranice proizvođača opreme, te pogledajte studiju zaštite okoliša.

EKONOMSKA ODRŽIVOST

Koristeći isključivo hrvatsko drvo pridonosimo neposrednom stvaranju radnih mjesta u okolnim šumarijama, te smanjujemo količinu transporta. Pelet Grupa d.o.o. ima potpisan ugovor s tvrtkom Hrvatske Šume d.o.o. za nabavu drveta, te jamčimo da su naši peleti proizvedeni iz visokokvalitetnog hrvatskog drveta, a ne uvoznog drva upitne kvalitete. Također je bitno napomenuti da je godišnji prirast u Hrvatskim šumama 10,5 milijuna m3 drvne mase, a godišnje se posiječe 5,8 milijuna m3.

ZAŠTO NOVSKA?

Grad Novska smješten je na području zapadne Slavonije, a unutar Sisačko-moslavačke županije. Prirodna je veza obronaka slavonskog gorja i posavske ravnice. Novska je otvoren grad koji privlači nove poslovne i društvene inicijative, ugodan grad za življenje, s očuvanim prirodnim okolišem i zdravim ekološkim okruženjem. Novska je grad koji ima razvijenu komunalnu infrastrukturu, značajan geografski i prometni položaj, te prati razvoj tradicionalnog poduzetništva, kao i razvoj obrazovanja i suvremene tehnologije.

Misija grada Novske očituje se u provedbi strategije gospodarskog razvoja grada, efikasno, pravodobno i kvalitetno izvršavanje funkcija i zadataka iz područja društvenih djelatnosti, komunalnog gospodarstva, zaštite okoliša, prostornog planiranja i ostalih poslova dodijeljenih zakonskom regulativom.

TVRTKA: PELET GRUPA d.o.o. za proizvodnju i usluge
SKRAĆENI NAZIV: PELET GRUPA d.o.o.
SJEDIŠTE TVRTKE: Vlaška 9, 10 000 Zagreb
OIB: 81393241090
MBS: 080632586 Trgovački sud u Zagrebu
TEMELJNI KAPITAL: 4.520.000,00 kn uplaćen u cijelosti
DIREKTOR: Toni Primorac

Imate pitanja o našim proizvodima?